ЖИТТЯ

Погода на 2 квітня: у Переяславі весь день йтиме дощ

У Переяславі весь день йтиме дощ. Максимальна температура – 10 градусів тепла.

У неділю, 2 квітня, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно та йтиме дощ. Мінімальна температура повітря буде вранці та пізно ввечері – 7 градусів тепла. Максимальна ввечері о 18:00 – 10 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 2 квітня – 12 годин 58 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:29, а захід – о 19:27.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 22 градуса тепла, а найнижчу в 1931-му – 8,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановується пам’ять святої мучениці Фотини (Світлани). Наші пращури у цей день зранку виносили з домів на вулицю яскраві льняні вироби, розвішували їх на тинах, воротях, хвіртках, прикрашали гілки берези. У цей час бувають перші грози (більш ранні бувають 23-31 березня), розпускається сіра вільха, якщо немає морозів. У багатьох птахів на початку квітня починається шлюбний період.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору