ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте зрази з капустою

Зрази з капустою – класична смачна страва. Спробуйте приготувати.

Зрази –  популярна страва литовської, білоруської, польської та української кухні. Це котлети з начинкою, які робляться з різних інгредієнтів. Одним з найбільш знаменитих видів цієї страви є картопляні зрази з капустою. Якщо ви хочете приготувати щось смачне, ситне і не дуже шкідливе для фігури то ця страва саме для вас. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г капусти
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. борошна

Приготування:

  1. У каструлю налийте воду і поставте на вогонь. Картоплю помийте, почистьте, наріжте шматками та відправте в каструлю варитися.
  2. Капусту помийте і нашинкуйте. Цибулю і моркву помийте і почистьте. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть і пасеруйте на сковороді. Потім додайте нашинковану капусту і тушкуйте десь пів години. Охолодіть.
  3. Зварену картоплю потовчіть в пюре, додайте яйце, борошно і перемішайте. Дошку для розкочування тіста присипте борошном, зробіть на ній 8 коржиків із пюре. На середину кожного покладіть по 1 ст. л. капусти, складіть навпіл і ретельно защипніть краї.
  4. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте зрази на середньому вогні з двох сторін до золотавого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир, потім подавайте на стіл.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору