Зрази з капустою – класична смачна страва. Спробуйте приготувати.
Зрази – популярна страва литовської, білоруської, польської та української кухні. Це котлети з начинкою, які робляться з різних інгредієнтів. Одним з найбільш знаменитих видів цієї страви є картопляні зрази з капустою. Якщо ви хочете приготувати щось смачне, ситне і не дуже шкідливе для фігури то ця страва саме для вас. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 500 г капусти
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 яйце
- 4 ст. л. борошна
Приготування:
- У каструлю налийте воду і поставте на вогонь. Картоплю помийте, почистьте, наріжте шматками та відправте в каструлю варитися.
- Капусту помийте і нашинкуйте. Цибулю і моркву помийте і почистьте. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть і пасеруйте на сковороді. Потім додайте нашинковану капусту і тушкуйте десь пів години. Охолодіть.
- Зварену картоплю потовчіть в пюре, додайте яйце, борошно і перемішайте. Дошку для розкочування тіста присипте борошном, зробіть на ній 8 коржиків із пюре. На середину кожного покладіть по 1 ст. л. капусти, складіть навпіл і ретельно защипніть краї.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте зрази на середньому вогні з двох сторін до золотавого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир, потім подавайте на стіл.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.