ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік придбав наркотики через Telegram: його судили

У Переяславі чоловіка судили за зберігання наркотиків. Деталі.

У грудні минулого року раніше судимий житель Переяслава придбав через Telegram наркотичний засіб матадон для власного вживання. У вказаному в повідомленні місці він знайшов згорток з порошком і пішов з ним додому. Таким чином розпочав незаконне зберігання наркотиків. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 17 березня.

5 січня цього року під час обшуку на підставі ухвали слідчого судді правоохоронці виявили та вилучили у чоловіка поліетиленовий згорток з 0,161 г метадону та сильно діючий лікарський засіб димедрол (0,081 г). Під час судового засідання обвинувачений визнав провину. Покарання йому пом’якшили за щире каяття та активне сприяння у розкритті правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Призначив штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів, що становить 17 тисяч гривень. Також він має виплатити 1510 гривень 24 копійки за витрати на залучення експерта.

Постанову можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що днями на Переяславщині чоловік виявив мертвим свого сусіда. Що сталось, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору