ЖИТТЯ

Погода на 8 квітня: у Переяславі буде 13 градусів тепла та йтиме дощ

У Переяславі буде хмарно з проясненнями та дощ. Максимальна температура – 13 градусів тепла.

У суботу, 8 квітня, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Вночі та ввечері синоптики прогнозують дощ. Опади – 2,3 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 7 градусів тепла. Максимальна після обіду – 13 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 71 та 98 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 квітня – 13 годин 20 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:16, а захід – о 19:36.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 26,3 градуса тепла, а найнижчу в 1944-му – 6,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день відзначають Собор Архангела Гавриїла і вшановують пам’ять преподобного Василя Нового. Жінки ж у цей день закінчували останню пряжу, а тим, хто продовжував прясти, казали: “Не піде про запас”. Якщо у цей день схід сонця світлий, значить скоро сніг повністю зійде. Наші пращури примітили: яка погода 8 квітня – така вона буде 8 жовтня, і навпаки.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору