ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте цвібак

Цвібак – це просто, швидко і дуже смачно. Спробуйте приготувати.

Цвібак – пишний пухкий бісквіт з багатою начинкою, до нього можна додавати горіхи, сухофрукти або свіжі ягоди. Традиційна страва на Галичині та в Польщі. Під цією загадковою назвою приховуються смачні, свіжоспечені, м’якенькі булочки. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 100 г масла
  • 180 г цукру
  • 1 куряче яйце
  • 70 г дріжджів
  • 500 г в’яленої журавлини

Приготування:

  1. Дріжджі засипте цукром, трохи згодом до маси додайте підігріте молоко.
  2. Решту сухих інгредієнтів з’єднайте разом і додайте в рідину, замішуючи тісто.
  3. Наприкінці додайте розтоплене масло і розмочену журавлину.
  4. Сформуйте тісто і дайте йому “підрости”. Випікайте при температурі 180 градусів.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору