Цвібак – це просто, швидко і дуже смачно. Спробуйте приготувати.
Цвібак – пишний пухкий бісквіт з багатою начинкою, до нього можна додавати горіхи, сухофрукти або свіжі ягоди. Традиційна страва на Галичині та в Польщі. Під цією загадковою назвою приховуються смачні, свіжоспечені, м’якенькі булочки. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 100 г масла
- 180 г цукру
- 1 куряче яйце
- 70 г дріжджів
- 500 г в’яленої журавлини
Приготування:
- Дріжджі засипте цукром, трохи згодом до маси додайте підігріте молоко.
- Решту сухих інгредієнтів з’єднайте разом і додайте в рідину, замішуючи тісто.
- Наприкінці додайте розтоплене масло і розмочену журавлину.
- Сформуйте тісто і дайте йому “підрости”. Випікайте при температурі 180 градусів.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.