ЖИТТЯ

“Укрпошта” випустить благодійну рамку з маркою “Русскій воєнний корабль”

“Укрпошта” анонсувала благодійний випуск марки “Русскій воєнний корабль”. Збиратимуть гроші на дрони для ЗСУ.

“Укрпошта” до річниці випуску першої поштової марки України воєнного часу “Русскій воєнний корабль, іді…!” підготувала спеціальний благодійний випуск – презентаційну рамку. Тисяча гривень від реалізації кожної буде спрямована на закупівлю квадрокоптерів для Збройних сил України. Про це повідомили у пресслужбі “Укрпошти”, передає Інформатор.

Рамка містить поштову картку та легендарну марку “Русскій воєнний корабль, іді…!” з відбитком штемпеля “Перший день”, яким марка гасилася у день введення в обіг на київському головпоштамті рік тому.

  • Тираж – 1000 примірників
  • Ціна – 1600 гривень.

Поштова марка з кораблем стала найдорожчим лотом, проданим на благодійному аукціоні від Prozorro за 5 млн грн. Також продавалася як на українських, так і на світових маркетплейсах, наприклад, на “еBay” ,вартість сягала близько 1 тисячі доларів.

“Рік тому, 12 квітня, “Укрпошта” ввела в обіг першу поштову марку в умовах воєнного часу – “Русскій воєнний корабль, іді…!”. Славнозвісна фраза прикордонника з острова Зміїний на пропозицію російських військових здатися стала перманентним ставленням кожного українця до окупантів і сприйнялася світом із захопленням, ставши ототожненням гідності, сміливості та нескореності. Через два дні після офіційного введення марки в обіг сталася подія, яка кардинально вплинула на її сприйняття та розпочала новий етап в історії української філателії. 14 квітня 2022 року ракетний крейсер “Москва”, зображений на марці та відправлений за заданим маршрутом, потопили українські військові за допомогою протикорабельних ракет “Нептун”. Після цього бажаючих придбати пророчу поштову марку “Русскій воєнний корабль, іді …!” виявилося в тисячі разів більше, ніж це дозволяв тираж”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що “Укрпошта” випустить марку з найкращим дитячим малюнком про Перемогу. Як взяти участь у конкурсі, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору