ЖИТТЯ

Як правильно виходити з посту: корисні поради

Завершується Великий піст, під час якого християни обмежують себе в їжі та інших речах. Як правильно виходити з посту? 

Вже цього тижня завершується Великий піст, під час якого християни обмежують себе в розвагах, тілесних задоволеннях та їжі, зосереджуючись на молитві. До закінчення посту потрібно готуватися не менш ретельно, ніж до його початку. Виходячи з нього, слід приділити увагу своєму фізичному здоров’ю. Інформатор розповість детальніше про те, як потрібно виходити з посту.

Поради правильного виходу з посту: 

  • У перші дні після посту не переїдайте. Порції повинні бути невеликими, вставати з-за столу слід з невеликим відчуттям голоду. У раціоні як і раніше повинні переважати фрукти, овочі та злакові продукти, бажано у відварному або запеченому вигляді.
  • Зверніть увагу на кисломолочні продукти. Дієтологи радять їсти йогурт, кефір, сметану, сир – вони допоможуть швидше вийти з посту без шкоди для здоров’я. І саме ці продукти найкраще підготують організм до переходу на іншу їжу.
  • Пийте багато чистої води, напоїв з цикорію (вони покращують роботу підшлункової залози), трав’яних чаїв, компотів з кураги, обліпихи, чорниці і т.д.
  • Не варто надмірно вживати майонез, кетчуп і соуси, що містять велику кількість тваринних жирів.
  • Алкоголь після посту допускається тільки разом з їжею, при цьому норма повинна бути в 2-3 рази менше по відношенню до звичайної. Оптимальне дозування – 2 мл на кг ваги для жінок і 3 мл на кг ваги для чоловіків.
  • Прислухайтесь до свого організму. Якщо після вживання певних продуктів ви відчуваєте дискомфорт, то варто на цьому зупинитися і замінити їжу на більш легку.

Нагадаємо, що цього року Великдень святкуватимуть 16 квітня, тож вже варто починати готувати святковий кошик. У скільки він обійдеться жителям Переяслава, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору