ЖИТТЯ

Погода на 20 квітня: у Переяславі стане холодніше та йтиме дощ

У Переяславі завтра буде дощ. Максимальна температура – 11 градусів тепла.

У четвер, 20 квітня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Також синоптики прогнозують дощ. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 8-9 градусів тепла. Максимальна ближче до вечора – 11 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 70 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 квітня – 14 годин 3 хвилини. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:52, а захід – о 19:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1943 році – 28,5 градуса тепла, а найнижчу в 1979-му – 1,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

20 квітня відзначають день пам’яті святого мученика Руфина, диякона і діви Акиліни і з ними 200 воїнів. Якщо на Акулину дощ, то ярові будуть погані, а калина вродиться хорошою. З цього часу з’являються перші гриби – сморчки. Наші пращури на Акиліну спостерігали за небом: якщо на ньому було багато зірок – це обіцяло гарний врожай грибів і ягід.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору