ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте гаспачо з томатів

Гаспачо – суп іспанської кухні. Спробуйте приготувати.

Гаспачо – це страва іспанської кухні, основний інгредієнт якої – томати. Цей суп ідеальний для літа, оскільки легкий, але одночасно ситний. Його швидко готувати та можна взяти із собою на пікнік або як перекус на роботу. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 томати
  • 1 солодкий перець
  • 3 зубчики часнику
  • 2 гілочки петрушки та м’яти
  • пів перцю чилі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту

Приготування:

  1. Помийте 2 томати та зробіть знизу кожного з них хрестоподібні надрізи. Закип’ятіть воду в сотейнику та опустіть томати з надрізами в киплячу воду на 1-2 хвилини.
  2. Після цього зніміть із томатів тонку шкірку. Наріжте томати й один солодкий перець довільними шматками. Далі помийте 2 гілочки петрушки.
  3. Перекладіть томати з перцем, листочки м’яти й петрушки в блендер. Додайте 3 зубчики часнику та половину перцю чилі. Якщо любите гостріше, можете використовувати весь перець чилі, але попередньо видаліть з нього плодоніжку й насіння.
  4. Додайте перець і сіль за смаком, а також 2 ст. л. оливкової олії. Перебийте все разом у блендері.
  5. Перед тим, як подавати суп, неодмінно охолодіть його – на кілька годин поставте в холодильник. Подавайте в замороженій тарілці – трохи змочіть її водою та поставте в морозильну камеру на 10 хвилин. При подачі додайте в суп 2 ст. л. бальзамічного оцту та покладіть зверху хрумку скибочку хліба.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору