ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Марина Очкур розповіла про затишок в лісі та біля фонтану “Серце Переяслава”

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Чим поділилась Марина Очкур?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилась місцева жителька та майстриня нігтьового сервісу Марина Очкур. Вона розповіла про ліс біля “Славутича” та фонтан у сквері “Серце Переяслава”.

Як дістатися? До лісу біля табору “Славутич” потрібно їхати на велосипеді або автівці. Доїжджаючи до світлофору треба повернути ліворуч. Їхати прямо і там побачите знак, потрібно повернути в його сторону (праворуч). Потім весь час триматися правої сторони. Як побачите табір потрібно звернути ліворуч, і потім ще раз на ліво. Фонтан у сквері “Серце Переяслава” знаходиться біля центральної площі міста, поблизу Музею-діорама.

Коли відкрила це місце? Ліс я люблю ще з дитинства, тому для мене це не нещодавнє відкриття. Особливо подобається збирати гриби, ставати на ночівлю та смажити шашлики. Біля фонтану почала гуляти в декреті. Це місце справді розслабляє.

Чим це місце особливе? Це місце сили, де можна насолодитись відпочинком від міської метушні та занепокоєнь. Цей ліс має в собі чарівну ауру, яка допомагає розслабитись та відновитись. Люблю там бувати в будь-яку пору року. А особливо подобається влітку, коли багато сонечка. Біля фонтану подобається сидіти на лавці та слухати його шум, особливо зранку. Це місце завжди залишає мені незабутні враження. Обидва місця можуть бути особливими для тих, хто любить природу та відпочинок.

Особлива згадка. В цьому лісі ми кожного року взимку, як тільки випадає сніг робимо сімейну фотосесію, вже 3 роки поспіль. Там можна знайти чудові куточки для зйомки, де сосни прикрасилися вкритим снігом. Восени ми любимо ходити по гриби лише в цей ліс, особливо, коли сонячна тепла погода. До фонтану я люблю приходити кожного ранку до 9 години, з візочком із донькою, пити каву, слухати мелодійний шум води, дихати свіжим повітрям. В цей час фонтан може надихати мене на нові ідеї та допомагає зосереджуватися на своїх мріях і бажаннях. Це вже як маленька традиція.

Ще кілька рекомендацій. Можна прогулятись по центральній площі міста, посидіти в парку. Також завітати в “Музей під відкритим небом”, ще можу порекомендувати з’їздити в Циблі подивитись на панораму затопленої церкви.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Ірина Йосипенко розповіла про переяславський ліцей-інтернат. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото надала Марина Очкур

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору