ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: ліцей-інтернат – це не лише якісна освіта, а й друзі та спогади на все життя

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Чим поділилась Ірина Йосипенко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася жителька села Дениси (Ташанська ТГ) Ірина Йосипенко. Три роки вона навчалась у ліцеї-інтернаті, про який і досі має приємні спогади.

Як дістатися? Ліцей розміщується на розі вулиць Шкільної та Михайла Грушевського у Переяславі.

Коли відкрила це місце? У нас у Денисах була дев’ятирічна школа, але її закрили, коли я закінчила восьмий клас. Тому постав вибір: переходити до школи у Соснові чи навчатись у Переяславі. Мама наполягла, що потрібно навчатись у Переяславі та й знайомі із села, які там були, позитивно відгукувались про заклад. Тим паче, там можна було жити у гуртожитку.

Чим це місце особливе? Там я познайомилась зі своїми подругами, з якими й досі добре спілкуємось. З двома із них стали кумами. І рівень знань там давали достатньо високий. Я навчалась непогано й отримала гарну основу для вступу в університет. Тож мама не прогадала, коли заохотила мене піти туди. Тоді цей ліцей ще не був військовим.

Особлива згадка. Наш випускний. За три роки ми стали такими близькими, що не хотіли розлучатись. Пам’ятаю, як всі плакали, коли зустрічали світанок біля Дніпра.

Ще кілька рекомендацій. У Переяславі в теплу пору варто ходити до водойм. Можна і до Дніпра, і до менших річок. Як би там не було, непогані місця для відпочинку подекуди облаштовують.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Анастасія Петрова розповіла про “Катеринку”. Матеріал читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору