ЖИТТЯ

У Переяславі рятувальники провели навчання для “юних пожежників”

У Переяславі для юних рятувальників провели навчання. Як це було?

19 квітня до рятувальників 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини в Переяславі завітала команда дружин юних пожежних-рятувальників “Друга зміна”, аби ближче познайомитися з професією рятувальників. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Головна мета руху юних пожежних-рятувальників – зробити власну безпеку актуальною та розповсюдженою серед молоді та дітей. Знання з основ безпеки життєдіяльності, вміння надання першої медичної допомоги можуть бути важливим досвідом для інших. Це дасть можливість більше дізнатися про роботу рятувальників та зрозуміти важливість дотримання правил пожежної безпеки.

Рятувальники провели екскурсію, розповіли про діяльність пожежно-рятувального підрозділу. Ознайомили із диспетчерською діяльністю та життям підрозділу. Діти приміряли бойовий одяг пожежників, посиділи за кермом пожежного автомобіля та навіть взяли участь у гасінні умовної пожежі.

Під час навчального заходу учасники руху отримали позитивні емоції та пообіцяли сприяти безпековому вихованню підростаючого покоління, навчаючи правилам безпеки молодших учнів. Це у свою чергу може допомогти зберегти життя та запобігти небезпечним ситуаціям.

Дітям провели екскурсію частиною

Також ознайомили із диспетчерською діяльністю та життям підрозділу

Юні рятувальники мали змогу загасити умовну пожежу

Всі отримали позитивні емоції

Приміряли бойовий одяг рятувальників

Потрібно не забувати про пожежну безпеку

Нагадаємо, що нещодавно ми дізнавались, чи може найближчим часом затопити Переяслав і як діяти під час повені. Відповіді та поради читайте тут.

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору