ЖИТТЯ

“Він був безстрашним і любив нашу державу”: у Переяславі попрощалися із Андрієм Блажченком

У Переяславі попрощались із Героєм Андрієм Блажченком. Він загинув на війні.

24 квітня у Переяславі попрощались із захисником України Андрієм Блажченко зі Стовп’яг (Дівичківська ТГ). Йому був 41 рік. Загинув поблизу міста Вугледар Волноваського району на Донеччині. Поховали Героя у рідному селі. Про це повідомляє Інформатор.

Пам’ять загиблого у Переяславі прийшли вшанувати багато людей. Для родичів смерть Андрія стала тяжкою втратою: щойно вони побачили, що під’їжджає автомобіль з труною, почали гірко плакати. Попрощатись прийшли переяславці, військові, родичі та знайомі.

Священники провели літургію у Храмі Вознесіння Христового. Після цього присутні віддали шану воїнові, стоячи на колінах. Після закінчення літургії процесія вирушила до села Стовп’яги.

Переяславка Наталія Касьян розповіла, що зустрічалась з Андрієм на христинах і пам’ятає його доброю та душевною людиною: “Поряд зі мною стоїть мама хлопчика Олександра, якого хрестив Андрій. Дізнались про смерть Андрія 21 квітня у Facebook від голови Дівичківської громади Олександра Слюсаря”.

“Ми з Андрієм працювали разом близько 5 років тому на “Ниві Переяславщини”. Це була безстрашна людина, він завжди любив нашу державу. Пішов воювати Андрій із 2014 року в АТО”, – розповів його знайомий Сергій.

Андрій Блажченко пішов на війну добровольцем 25 лютого 2022 року. Був стрільцем 2 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону.

Нагадаємо, що 16 березня у Переяславі попрощались із Героєм Русланом Доброскоком. Він також загинув на війні.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору