ЖИТТЯ

“В дитинстві ми грали у “войнушки”, замість гранат – яблука”: Переяслав попрощався із Русланом Доброскоком

У Переяславі попрощались із Героєм Русланом Доброскоком. Він загинув на війні.

16 березня у Переяславі попрощались із захисником України, земляком Русланом Доброскоком. Йому було 34 роки. Загинув 10 березня під час мінометного обстрілу з боку окупаційних військ у селі Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області. Про це повідомляє Інформатор.

Пам’ять загиблого вшанували близько двохсот людей. Попрощатись прийшли переяславці, військові, родичі та знайомі. Священники провели літургію на території Храму Вознесіння Христового. Після цього присутні віддали шану воїнові, стоячи на колінах. Потім процесія рушила до Андрушівського цвинтаря повз центральну площу. Містяни, які бачили процесію, зупинялись, щоб також віддати шану Герою.

Дві переяславки, обоє мають імена Оксана, розповіли, що знали Руслана з дитинства: “Він був нашим другом дитинства. У той час ми грали у “войнушки”, а яблука в нас були замість гранат. Це було в нього закладено ще з дитинства. Він був добродушною людиною та завжди на позитиві. Бачились востаннє з ним приблизно рік тому, перед повномасштабною війною. Ми підтримували з ним зв’язок, листуючись у соцмережах”.

Переяславка Світлана не знала особисто захисника, але зазначила: “Я прийшла вшанувати Героя, тому що переживаю. Приходжу на подібні події не завжди, адже навіть не у фізичному, а в моральному плані це дуже важко”.

Переяславка Наталія Меднікова розповіла свої спогади про Руслана Доброскока: “Він був товаришем мого чоловіка, з 2014 року вони були разом на Сході в АТО. Чоловік мені три дні тому написав, що Добрика вбили, так на нього казали всі близькі люди. Після цієї звістки чоловік приїхав та чекав, що тіло привезуть на поховання, але його викликало командування на службу. Руслана я знаю вже близько десяти років, ми товаришували, відпочивали разом. Він мені запам’ятався усміхненим та позитивним хлопцем”.

Нагадаємо, що раніше у Переяславі попрощались із Андрієм Зінченком. Він також загинув на Донеччині. 

Оксана Симоненко

Нагору