ЖИТТЯ

“Наймасштабніша аварія”: каналізаційна система на Гімназійній у Переяславі потребує капітального ремонту

Каналізаційна система на Гімназійній потребує капітального ремонту. Міський голова розповів деталі.

На засіданні виконкому 18 квітня міський голова Переяслава Вячеслав Саулко повідомив, що поки містяни відзначали Великдень, комунальники були змушені усувати наслідки пориву каналізаційної системи на вулиці Гімназійній. Для цього КП “Переяславське ВУКГ” виділили безповоротну фінансову допомогу із міського бюджету у сумі 500 тисяч гривень, передає Інформатор.

25 квітня Саулко повідомив у Facebook, що аварія стала наймасштабнішою в Переяславі за часів незалежності країни. За його словами, труба від вулиці Покровська до колектору поруч з міськими шлюзами стала повністю непридатною. Довжина аварійного відрізку становить близько 400 метрів. Він забезпечує водовідведення для жителів не лише цієї вулиці, а й половину центральної частини міста. Тож наразі міська рада веде перемовини із проєктною організацією, аби якнайшвидше почати роботи з капітального ремонту каналізаційної системи.

“Про терміни й вартість робіт зараз неможливо сказати, адже спеціалісти мають детально вивчить проблему та знайти шляхи вирішення ситуації. Одне сказати можна точно – ми зробимо ці роботи так, аби не повертатися до цієї проблеми щонайменше наступні 50 років”, – зауважив міський голова.

Додав, що працівники ВУКГ за добу вивозять близько 150 кубометрів стічних вод – це близько 25 автомобілів. Пошкодженій трубі понад 70 років, а термін її експлуатації становив 50.

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради виділили гроші на благоустрій Переяслава. На що саме, дізнавайтесь за посиланням.

Фото: Facebook-сторінка Вячеслава Саулка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору