Інформатор Переяслав

ГРОШІ

Десятки мільйонів на благоустрій: на що саме виділили гроші на квітневій сесії у Переяславі

Ремонт доріг та тротурів, озеленення. На що витрачають гроші із міського бюджету Переяслава?

20 квітня на сесії міської ради Переяслава внесли кілька змін до програми благоустрою. Виділили гроші з міського бюджету на деякі потреби відділу капітального будівництва та ЖКГ. Інформатор переповідає деталі.

11 мільйонів 028 тисяч 807 гривень передбачили на капітальний ремонт вулиць Гімназійної та Річної у Переяславі. Із них 9 мільйонів 514 тисяч 897 гривень 39 копійок виділили із вільних залишків станом на початок року, а 1 мільйон 513 тисяч 909 гривень 61 копійку – за рахунок перевиконання.

8 мільйонів 304 тисячі 818 гривень із міського бюджету передбачили на капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького. 201 тисячу 750 гривень передали із загального фонду бюджету, а 8 мільйонів 103 тисячі 068 гривень – із вільних залишків станом на початок року. Деяких депутатів обурило, що раніше їх запевняли, що цей ремонт виконають коштом державного бюджету, а тепер плани змінились. Начальник відділу капбудівницва та ЖКГ Олександр Вітківський пояснив, що народна депутатка Анна Скороход обіцяла, що посприяє у цьому, але фінансування від держави так і не отримали.

За 3 мільйони 752 тисячі 680 гривень мають зробити капітальний ремонт тротуару на вулиці Шевченка у межах вулиць Грушевського та Сковороди. 2 мільйони 509 тисяч 274 гривні виділили за рахунок перевиконання доходів, решту 1 мільйон 243 тисячі 406 гривень передали із зекономлених на капітальному ремонті частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького від будинку №99 до автостанції (непарна сторона). Зазначимо, що на той ремонт передбачали 4 мільйони 257 тисяч 207 гривень. ТОВ “Агрошляхбуд” із Переяслава зробив найвигіднішу тендерну пропозицію у сумі 3 мільйони 102 тисячі 394 гривні 87 копійок.

Із вільних залишків станом на початок року 1 мільйон 202 тисячі 421 гривню 68 копійок передбачили на висипку та грейдерування вулиць. Нагадаємо, що на березневій сесії на ці потреби виділили 6 мільйонів гривень.

За рахунок перевиконня плану доходів вдалося надати безповоротну фінансову допомогу в сумі 500 тисяч гривень КП “Переяславське ВУКГ” на “оплату електроенергії для забезпечення надання послуг з водопостачання та водовідведення”. Олександр Вітківський на засіданні виконкому 18 квітня пояснював, що ці гроші терміново необхідні для усунення наслідків пориву каналізаційної мережі на вулиці Гімназійній у Переяславі.

На озеленення Переяславської громади виділили 246 тисяч 500 гривень. Депутатам повідомили, що за ці гроші закуплять ще саджанців сакури. Ці кошти передали із вільних залишків із екологічного податку та інших зборів за забруднення навколишнього середовища.

Також із вільних залишків станом на початок року 25 тисяч гривень передбачили на коригування проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту даху та будівлі переяславського ЗДО №10 “Любавонька”.

Нагадаємо, що тендер на будівництво бювету на Борисоглібській площі у Переяславі не відбувся. Чому так сталося, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Нагору