ГРОШІ

На ремонт доріг у Переяславській громаді витратять понад 27 мільйонів гривень

Понад 27 мільйонів гривень виділили на ремонт доріг у Переяславській громаді. На які саме?

На сесії міської ради Переяслава 16 березня внесли зміни до бюджету громади на 2023 рік. Деякі із них стосуються передбачення значних сум для відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства міськради. Загалом близько 27 мільйонів гривень витратять на ремонти доріг у громаді та виготовлення проєктно-кошторисної документації для майбутніх капітальних робіт. Інформатор розповідає деталі.

Із бюджету розвитку Переяславської громади передбачили 18 мільйонів 693 тисячі 293 гривні. 14 мільйонів 72 тисячі 594 гривні із них витратять на капітальний ремонт ділянок дорожнього покриття на вулиці Слави у Дем’янцях. 4 мільйони 405 тисяч 699 гривень передбачили на капітальний ремонт частини тротуару на вулиці Б. Хмельницького від будинку №99 до автостанції (парна сторона).

Інші витрати передбачені на виготовлення проєктно-кошторисної документації:

  • 70 тисяч гривень – щодо капітального ремонту дорожнього покриття з влаштуванням тротуару на вулиці Набережній у Переяславі;
  • 50 тисяч гривень – щодо капітального ремонту тротуару на вулиці Шкільній у межах вулиць Набережної та автостанції в Переяславі;
  • 50 тисяч гривень – щодо капітального ремонту дороги на вулиці Київській у Чирському;
  • 45 тисяч гривень – на коригування ПКД щодо капітального ремонту під’їзної дороги до Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.

Із вільних залишків бюджетних коштів 8 мільйонів 434 тисячі 872 гривні виділили знову ж таки на потреби відділу капбудівництва та ЖКГ. Із цієї суми 6 мільйонів витратять на проведення поточного ремонту доріг, 2 мільйони 134 тисячі 872 гривні – на придбання щебеню, 300 тисяч гривень – на послуги сторонніх організацій. Депутатів запевнили, що ці кошти використовуватимуть на висипку та грейдерування доріг за їхніми ж запитами.

Також внесли деякі зміни щодо проєктно-кошторисної документації капітального ремонту водопровідних мереж у Переяславі. 99 тисяч гривень, які передбачали на такі послуги на вулицях Космонавтів, Каштанній та Ювілейній, направили на вулицю Шкільну (від автостанції до вулиці Набережної). Натомість, 70 тисяч, які передбачались на вулицю Шкільну, використають на виготовлення ПКД щодо вулиці Космонавтів від будинку №39 до вулиці Дружби.

Нагадаємо, що на цій же сесії міськради депутати не погодили передачу грошей із міського бюджету Переяслава Бориспільській РДА. На що їх хотіли передбачити, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору