ЖИТТЯ

Дмитра Орловського з Переяславщини посмертно відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Дмитра Орловського посмертно відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Указ підписав президент.

Сержанта Дмитра Орловського із Помокель (Ташанська ТГ) посмертно відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відповідний Указ №642/2022 підписав президент України 12 вересня 2022 року. 25 квітня на позачерговій сесії Ташанської сільської ради нагороду вручили дружині загиблого. Про це повідомили на Facebook-сторінці Ташанської ТГ, передає Інформатор.

Дмитро Орловський народився 6 червня 1975 року. Був мобілізований до лав Збройних сил України 25 лютого 2022 року. З перших днів російського вторгнення мужньо захищав Батьківщину від ворога на Сході України. Був сержантом механізованого батальйону. У бою 25 червня отримав тяжкі поранення. Помер у вінницькому госпіталі 13 липня.

“Висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким загиблого Героя. На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування. У цю гірку мить поділяємо ваше горе та схиляємо голови в глибокій скорботі”, – йдеться у повідомленні.

Орден “За мужність” ІІІ ступеня – українська державна нагорода, що вручається військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів та іншим особам за проявлені ними героїзм і мужність при порятунку людей, а також при порятунку матеріальних цінностей, за героїзм і мужність у боротьбі зі злочинністю, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні службового, військового або громадського обов’язку в умовах, які пов’язані з ризиком для життя.

Голова Ташанської ТГ Василь Вовчанівський вручив дружині загиблого квіти

Орден передав представник військкомату Тарас Костін

Нагадаємо, що Олександра Кучеренка із Переяслава відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Деталі читайте тут.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору