ЖИТТЯ

У Переяславі провели мітинг до 37-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС: репортаж

У Переяславі провели мітинг до Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської трагедії. Вшанували пам’ять померлих героїв-ліквідаторів.

26 квітня у Переяславі біля пам’ятного знаку на честь померлих героїв-ліквідаторів (навпроти ліцеї імені Володимира Мономаха) провели мітинг до Міжнародного дня пам’яті Чорнобильської трагедії. На мітинг прийшли близько 100 переяславців. Про це повідомляє Інформатор.

Ведуча мітингу Людмила Леляк розповіла, що сьогодні 37 років з Дня Чорнобильської катастрофи, а сталася вона у ніч на 26 квітня 1986 року. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв і жертв катастрофи у Чорнобилі. Ганна Ляч виступила із піснею “Журавлі”.

Секретар міськради Лідія Оверчук промовила такі слова: “Ця трагедія є непоправною для всіх присутніх і людства, адже невидимий чорний атом забрав тисячі життів. Я сьогодні хочу подякувати всім ліквідаторам, які рятували нас. Дуже сумно, що стела, яка поруч з нами кожного дня поповнюється новими іменами”.

Розпорядження міського голови, за вагомий вклад при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС подяками та грошовими винагородами (яку перерахують на карти) відзначили Івана Мишко, Дмитра Германчука, Володимира Сукача, Миколу Гришмана, Петра Свиридова, Миколу Герасименка, Григорія Биленка, Ольгу Бондар, Олега Воленюка, Володимира Полтавця, Олександра Руденко, Василя Юпика.

Керівник ГО “Союз Чорнобиль України” Микола Кураченко відзначив членів організації, які отримали на карту грошові допомоги 1000 гривень: Катерину Юхименко, Анатолія Вдовенко, Юлію Миненко, Михайла Сливку та ін.

Заступника начальника Поліської пожежної частини Володимира Тесленка відзначили за те, що він працював 26 квітня 1986 року та гасив пожежу. Прийти за подякою він не зміг, так як був на роботі.

Чорнобильськими іконами нагородили Наталію Кортік, Миколу Петренка. Також відзначили іменинників у яких кругла дата: Валентину Максименко, Петра Вільхо, Володимира Сукача, Леоніда Андрієвського. Почесна членкиня ГО “Союз Чорнобиль України” Дуся Слеменівна зачитала вірш.

Наприкінці мітингу переяславці поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

26 квітня у Переяславі біля пам’ятного знаку на честь померлих героїв-ліквідаторів провели мітинг

На мітинг прийшли багато переяславців

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв і жертв катастрофи у Чорнобилі

Секретар міськради Лідія Оверчук

Ведуча мітингу Людмила Леляк

Ганна Ляч виступила із піснею “Журавлі”

Керівник ГО “Союз Чорнобиль України” Микола Кураченко

Присутніх відзначили за вагомий вклад при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС подяками та грошовими винагородами

Юлію Миненко відзначили чорнобильською іконою

Дуся Слеменівна зачитала вірш

Наприкінці мітингу переяславці поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку

Переяславці пам’ятають героїв катастрофи

Оксана Симоненко

Нагадаємо, що 2 квітня у Переяславі провели мітинг до річниці визволення Київщини. Вшанували пам’ять захисників та мирного населення. Як це було, дивіться у фоторепортажі.

Нагору