Фалафель – легка та смачна страва. Спробуйте приготувати.
Фалафель – це дуже популярна близькосхідна страва. В Ізраїлі він вважається національним блюдом. Якщо вірити історії, то фалафель був основною закускою під час Великого посту. Проте в сучасній кухні він теж користується популярністю, адже готується швидко та легко. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 склянки нуту
- 6 зубчиків часнику
- 2 цибулини
- 1 пучок петрушки
- 2 гілочки м’яти
- 2 ч. л. зіри
- ½ склянки борошна
Приготування:
- Нут відваріть до готовності в підсоленій воді. Він повинен стати досить м’яким. Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Змішайте в чаші блендера всі інші інгредієнти, крім борошна, і перебийте до однорідного стану. У зелені використовуйте тільки верхню частину – стебла необхідно обрізати.
- Додайте до суміші борошно і замісіть тісто. Сформуйте кульки і запікайте в духовці 20-25 хвилин. Подавайте фалафель з соусом з йогурту або кефіру з додаванням рубаної м’яти або іншої зелені.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber