ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте фалафель

Фалафель – легка та смачна страва. Спробуйте приготувати.

Фалафель – це дуже популярна близькосхідна страва. В Ізраїлі він вважається національним блюдом. Якщо вірити історії, то фалафель був основною закускою під час Великого посту. Проте в сучасній кухні він теж користується популярністю, адже готується швидко та легко. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 2 склянки нуту
  • 6 зубчиків часнику
  • 2 цибулини
  • 1 пучок петрушки
  • 2 гілочки м’яти
  • 2 ч. л. зіри
  • ½ склянки борошна

Приготування:

  1. Нут відваріть до готовності в підсоленій воді. Він повинен стати досить м’яким. Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Змішайте в чаші блендера всі інші інгредієнти, крім борошна, і перебийте до однорідного стану. У зелені використовуйте тільки верхню частину – стебла необхідно обрізати.
  3. Додайте до суміші борошно і замісіть тісто. Сформуйте кульки і запікайте в духовці 20-25 хвилин. Подавайте фалафель з соусом з йогурту або кефіру з додаванням рубаної м’яти або іншої зелені.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber

Нагору