ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися із Героєм Віталієм Михальчишиним: він був родом з Вінницької області

У Переяславі попрощались із Героєм Віталієм Михальчишиним. Він загинув 28 квітня.

30 квітня о 12:00 у Переяславі в Свято-Єфремівському храмі відбулись прощання з Героєм Віталієм Михальчишиним. Загинув він 28 квітня 2023 року від отриманих травм 17 жовтня 2022 року. Віталій Михальчишин був гранатометником стрілецького відділення. Поховали Героя у Єрківцях (Дівичківська ТГ). Про це повідомляє Інформатор.

Священники провели літургію на чолі з настоятелем храму Дмитром Волошиним. Пам’ять загиблого у Переяславі прийшли вшанувати багато людей. Попрощатись прийшли переяславці, військові, родичі та знайомі. Після літургії всі присутні вшанували пам’ять Героя стоячи на колінах.

Переяславка, депутатка міськради Ірина Присіч не знала захисника але сказала: “Все, що я можу зробити, щоб вшанувати пам’ять Героя – це покласти квіти до труни та стати перед захисником на коліна в знак вдячності”.

Сестра Героя, Аліна сказала, що Віталій Михальчишин був щирою та доброю людиною: “Він був родом з Вінницької області, як і я. Ховатимуть на Переяславщині, так як проживав тут”. Розповіла, що лікувався в Київському госпіталі.

Син Героя, Роман, гранотометчик підрозділу спец призначення НПУ Сафарі розповів, що його батько воював на Харківському напрямку: “Мобілізували його у липні 2022 року. Сильні поранення отримав під час виконання службових обов’язків. Він пів року перебував у тяжкому стані у комі і майже не виходив з неї”.

Нагадаємо, що 29 квітня у Переяславі попрощались із Героєм Романом Галіцьким. Він загинув на війні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору