ЖИТТЯ

У Переяславі попрощались із Героєм Романом Галіцьким: йому було 48 років

У Переяславі попрощались із Героєм Романом Галіцьким. Він загинув на війні.

29 квітня у Переяславі попрощались із захисником України Романом Галіцьким із Переяслава. Йому було 48 років. Загинув 26 квітня 2023 року під час проходження військової служби. Поховали Героя у Переяславі на Ярмарковому цвинтарі. Про це повідомляє Інформатор.

До початку прощальної церемонії зібралося багато людей. Втрата Романа стала особливо тяжкою для його батьків. Ніхто з присутніх не міг стримувати сліз.

Вшанувати пам’ять загиблого прийшли переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. О 12:30 у Святоєфремівському храмі священники провели літургію. За звичаєм шану Героєві віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. В цей час вся родина гірко оплакувала біля труни свого захисника.

Олександрова Оксана переселенка з Лисичанська Луганської області, розповіла, що прийшла вшанувати пам’ять загиблого Героя, адже вважає, що це спільний біль для всіх: “Я не знала цього чоловіка, проте це наша спільна рана, їм потрібно дякувати за наш захист, болить серце за кожного. Хотіла, ще вчора прийти до чоловіка із Сєвєродонецька, який загинув, але була зайнята. У Переяслав нас сам Господь привів, я думаю, що звідси вже нікуди не поїду”.

Місцева жителька Валентина, подруга матері Романа поділилась спогадами про чоловіка: “Він був чудовим, веселим, безневинним, без гумору не міг, допомагав мені часто город копати. Я його і в армію проводжала, і з його мамою гарно товаришую”.

Романа Галіцького мобілізували 21 травня 2022 року. Був старшим солдатом першої інженерної роти. У нього залишились батьки, сестра та син.

Нагадаємо, що 28 березня у Переяславі попрощались із Героєм Дмитром Сіриком. Він також загинув на війні.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору