ЖИТТЯ

У Переяславі попрощались із Дмитром Сіриком: він загинув на війні на Донеччині

У Переяславі попрощались із Героєм Дмитром Сіриком. Він загинув на війні.

28 квітня у Переяславі попрощались із захисником України Дмитром Сіриком із Луганщини. Йому було 36 років. Загинув 20 квітня внаслідок мінометного-артилерійського обстрілу в районі Авдіївки Донецької області. Поховали Героя у Переяславі на Ярмарковому цвинтарі. Про це повідомляє Інформатор.

Ще до початку прощальної церемонії від труни Дмитра ні на мить не відходили його рідні, довго сиділи, плакали та промовляли йому останні слова. Його втрата стала тяжкою для всіх знайомих, особливо для сина, який був дуже близький з батьком.

Попрощатись та віддати шану Героєві прийшли побратими, переяславці, знайомі та родичі. О 12:00 у Святоєфремівському храмі священники провели літургію.

Місцева жителька Ольга розповіла, що особисто не знала Дмитра, проте прийшла, аби подякувати та вшанувати його пам’ять, бо це найменше, що може зробити: “Вони віддають своє життя за наше, тому те, що я тут, – це найменше, що я могла зробити, тим паче, що звідси недалеко живу, не складно було прийти. Ми маємо пам’ятати всіх і не забувати нікого”.

“Я трохи знала цю родину, про Дмитра мені син розповідав. Казав, що хорошим він був, любив дуже свою сім’ю і без вагань пішов у ЗСУ, шкода, що гинуть такі молоді й хороші”,- розповіла переяславка Світлана.

Дмитро жив у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема, і на радіо “Пульс”. У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата. Багато років працював у Луганську, а з моменту окупації обласного центру у 2014-му році переїхав у рідний Сєвєродонецьк і перейшов на українську мову.

На початку повномасштабного вторгнення разом з родиною виїхав на Івано-Франківщину і був мобілізований у березні 2022 року Івано-Франківським міським ТЦК та СП. Згодом родина захисника перебралася до Переяслава.

Дмитро Сірик був стрільцем-снайпером 1 механізованого взводу 2 механізованого батальйону. У нього залишились батьки син і наречена.

Колеги чоловіка розповіли “Суспільному”, що Дмитро був патріотом своєї країни, людиною, на яку можна було покластися, завжди був готовий працювати та підтримати, в колективі часто жартував, але для сторонніх людей міг здаватися суворим, був дуже добрим, любив кіно та захоплювався інтелектуальними іграми.

Нагадаємо, що 24 березня у Переяславі попрощались із Героєм Андрієм Блажченком. Він також загинув на війні.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору