ЖИТТЯ

Погода на 7 травня: у Переяславі буде хмарно, але без опадів

У Переяславі буде переважно хмарно. Максимальна температура – 13 градусів.

У неділю, 7 травня, у Переяславі буде переважно хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 5 градусів тепла. Максимальна ввечері – 13 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 60 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 травня – 15 годин 1 хвилина. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:20, а захід – о 20:21.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1907-му та 1969 роках – 29,2 градуса тепла, а найнижчу в 1912-му – 1,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять мучеників Сави Стратилата і Євсевія. У минулі часи до цього дня у селян закінчувався хліб, розпочинався голодний травень: “Ну, хліб-то давно весь вийшов, піди візьми у Савки в лавці”. У давнину з цього дня бувало ще 12 холодів. У садах починають квітнути яблуні, розгортаються бруньки груші.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору