ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: про сестру Шерлока Холмса можна подивитись цікавий комедійний детектив

Фільм “Енола Холмс” занурить вас у пригоди дівчинки, яка прагне стати детективкою. Чи варто подивитись цю стрічку?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася захопливий пригодницький комедійний детектив “Енола Холмс”. Прізвище Холмс – вже говорить саме за себе, тому цікавий перегляд вам гарантований. Режисер Гаррі Бредбір у 2020 році відзняв цю яскраву історію, яка вже у 2022 році отримала своє продовження у другій частині.

Міфологія про Шерлока Холмса розросталася, і практично через 120 років після його “народження”, американська письменниця Ненсі Спрінгер придумала для нього молодшу сестру Енолу Холмс, якій не сидиться на місці. Одного дня із сімейного маєтку за загадкових обставин зникає її мати, дівчина тікає з-під опіки братів (Шерлока Холмса зокрема) і відправляється в Лондон на пошуки своєї матері. А старший брат Майкрофт бачить для неї лише одне майбутнє – пансіон та заміжжя.

У дівчини є ще одна місія – стати приватним детективом (очевидно, що гени взяли своє). Вона вивчала ботаніку, фізику, літературу та секретні шифри, а також вчилася різним прийомам самооборони, без яких детективу ніяк. Головну героїню зробили “живою”, цілеспрямованою, сильною та оптимістичною, а також наділили величезною жагою до пригод. Ця шалена енергія відчувається навіть через екран.

Ще під час втечі до Лондона в Еноли починаються пригоди. Дорогою туди вона стикається з молодим маркізом, якому загрожує небезпека (куди ж без романтичної лінії у сюжеті?). Тепер дівчині доведеться розгадати одразу дві загадки, до того ж від її кмітливості залежить безліч життів, не тільки її матері або маркіза.

З оцінкою цієї стрічки все дуже просто: якщо вам сподобалась перша частина, то сподобається й друга. Це невибагливий підлітковий детектив з елементами комедії та купою пригод. Проте є чому й повчитися і над чим порозмірковувати. Також у фільмі відкрито розкривають феміністичні погляди.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наш редактор розповів про фільм “Чупа”. Читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору