ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: мультфільм “Моя незграбна фея” стане для вас повчальним

Мультфільм “Моя незграбна фея” проведе вас у чарівний світ та навчить хорошим справам. Чому його варто подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Журналістка Інформатора нещодавно подивилась мультфільм “Моя незграбна фея”. Він розповість про два світи – людей та фей, які мають взаємодіяти між собою, але їх представники не повинні ніколи зустрічатись.

Режисурою займалася Каролін Орігер. Сценарій писали Силья Клеменс, Памела Хіккі та Денніс МакКой. За жанром мультфільм пригодницький, комедійний, сімейний та ще й фентезі. Екранізували його у 2022 році.

За сюжетом мультфільм “Моя незграбна фея” крихітна фея Віолетта, проваливши іспит з чародійства, не зможе доставляти подарунки у світ людей. Обманним шляхом, маленькій чарівниці вдається проникнути на Землю і потоваришувати з дівчинкою Максі, яка живе з мамою у великому місті, сумуючи за своїм старим заміським будинком. Віолетта обіцяє своїй новій подружці виконати потаємне бажання, якщо Максі допоможе їй.

У мультфільмі ви побачите різноманітних персонажів, яких можна зустріти і в реальному житті. От наприклад, можна провести паралель із зубним феєм Йоландо та вашими колишніми або теперішніми однокласниками. Я впевнена, що у всіх, як і в мене були в школі відмінники, які всім дошкуляли надто правильною поведінкою. Ось Йоландо саме такий, він виконує завдання та іспити на відмінно, а за це його всі люблять та поважають. Всі, окрім Віолетти.

Щодо самої Віолетти, то вона незграбна та любить печиво понад усе. Її тяга до їжі призводить до смішних та незручних ситуацій. Але ж таке може статись із кожним. Наприклад, я також не зможу ніколи відмовитись від шоколаду, а в кінці кінців на моєму лиці залишаться від нього плями.

На прикладі дівчинки Максі у мультфільмі показують проблему пристосування до нового життя, міста та реальності. Їй було важко покидати рідний дім, де її оточувала природа та переїжджати до великого міста, де замість дерев – високі, кам’яні будинки. Повчальні моменти у мультфільмі показують, що навіть залишки природи та зелених насаджень хочуть знищити та побудувати там готель. Це мені нагадало про переяславську територію військового містечка, де міський голова також хоче побудувати готель. Дивно, що істину передають у звичайних мультфільмах для дітей.

Ще одна проблема для дівчинки Максі – це нова сім’я та зведені брати. Часто діти із різних сімей не можуть прижитись та взаємодіяти. Але у мультфільмі сварки швидко перетворюються на дружбу. От би так і в реальному світі було.

Загалом мультфільм зачаровує красивою графікою, цікавими персонажами та добрими мотивами. А ось маленька фея Віолетта все ж таки не статне зубною феєю, як її однокласники. В неї особливе призначення.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наша журналістка розповіла про фільм “Енола Холмс”, який занурить вас у пригоди дівчинки, яка прагне стати детективкою. Детальніше про фільм, читайте тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору