ЖИТТЯ

Погода на 21 травня: у Переяславі буде сонячно

У Переяславі буде сонячно та тепло. Максимальна температура – 21 градус.

У неділю, 21 травня, у Переяславі буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів тепла. Максимальна після обіду – 21 градус вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 38 та 62 відсотками протягом доби. Тривалість дня 21 травня – 15 годин 41 хвилина. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:00, а захід – о 20:41.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 32 градуси тепла, а найнижчу в 1917-му – 0 градусів.

Народні прикмети:

Це день пам’яті апостола і євангеліста Івана Богослова. У народі святого називали Градобоєм і Пшеничником. Якщо у цей день буде дощ – грибів буде багато. Була у цей день традиція пекти пироги для пригощання мандрівників і бідних. У цей час лопаються бруньки у лісової шипшини. Починають цвісти ранні іриси.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору