ЖИТТЯ

Погода на 22 травня: у Переяславі температура коливатиметься від 10 до 22 градусів

У Переяславі буде сонячно протягом усього дня. Максимальна температура – 22 градуси.

У понеділок, 22 травня, у Переяславі буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів тепла. Максимальна вдень та ввечері – 22 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 34 та 68 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 травня – 15 годин 43 хвилини. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:56, а захід – о 20:44.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 32 градуси тепла, а найнижчу в 1917-му – 1,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

22 травня вшановують пам’ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи – і Зимовий (19 грудня), і Весняний – погоду встановлюють. “Микола Весняний – з теплом, Микола Зимовий – з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: “Дощ у травні хліба підіймає”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору