Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 26 травня: У Переяславі зранку буде від 15 градусів тепла, а вдень – 25

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 25 градусів.

У п’ятницю, 26 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 15 градусів тепла. Максимальна вдень – 24-25 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 83 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 травня – 15 годин 52 хвилини. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:55, а захід – о 20:47.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 32,7 градуса тепла, а найнижчу в 1944-му – 2,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

26 травня відзначають день пам’яті мучениці Лукерії. У народі її називали Комарницею. Хоча асоціації з цими комахами у нас не зовсім приємні, але саме їхня чимала кількість передбачає ягідний достаток влітку. У давнину говорили: “Багато комарів – готуй по ягоди коробів, багато мошок – готуй по гриби козуб”. Якщо у цей день ластівки літають низько, незабаром можна чекати дощу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору