ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: місток біля стадіону особливіший, ніж може здатися на перший погляд

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Оксана Симоненко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилась колишня журналістка Інформатора Оксана Симоненко. Вона розповіла про місток на річці Альта біля стадіону ім. В. Лобановського у Переяславі.

Як дістатися? Дійти туди можна попід річкою від торгового центру “Магніт”. Ще можна йти з району вокзалу (вулиця Шкільна) також попід річкою. Ви маєте дістатись до металевого мосту біля стадіону, де відкривається неймовірний вид на річку та місто.

Коли відкрила це місце? Точно не пам’ятаю, але думаю, що це сталось у 2020 році, коли я влаштувалась на роботу в Інформатор і ми з оператором йшли на якийсь репортаж.

Чим це місце особливе? Там дуже гарно, попри те, що міст уже старенький. Люблю стояти посеред мосту та дивитись на річку та будинки вдалині. Взимку річка замерзає, одного разу я зробила дуже гарне фото замерзлої води.

Особлива згадка. Я робила для Інформатора атмосферний репортаж вечірнього міста і саме на цьому мосту застала неймовірно красивий захід сонця, лебедів, які пропливали річкою, сутінки, які повільно покривають Переяслав. Люблю зупинятись і помічати те, чого інші просто не бачать.

Ще кілька рекомендацій. Я дуже не люблю місця скупчення людей, тому мало що можу порадити. Мені подобаються мости, які розміщуються у мікрорайоні Левада, біля Стогніївського шляху та біля “Косталу”. Люди там не зупиняються подивитись на навколишню красу, тож можна вважати, що ти там один.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Ольга Канавець розповіла про урочище біля Студеників. Матеріал читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору