ЖИТТЯ

Погода на 28 травня: у Переяславі буде сонячно, але стане трішки прохолодніше

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 21 градус.

У неділю, 28 травня, у Переяславі протягом всього дня буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 12 градусів тепла. Максимальна після обіду – 21 градус вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 39 та 62 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 травня – 15 годин 57 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:53, а захід – о 20:50.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 32,3 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 3 градуси морозу.

Народні прикмети:

28 травня відзначають день пам’яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг. У народі цей день називали Пахомієм Теплим або Пахомієм Бокогрієм: “Прийшов Пахом – запахло теплом”. Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке настає, теж буде теплим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору