ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: незвичайний детектив “Ножі наголо” принесе вам задоволення

Фільм “Ножі наголо” розкриває сімейні таємниці. Чи варто його подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася детектив з нотками цікавого гумору “Ножі наголо”. Перша частина фільму вийшла у світ 2019 року (про неї й розповімо), друга – 2022-го. Сценаристом і водночас режисером став Раян Джонсон. Фільм розповідає про розслідування, на перший погляд, загадкового самогубства або вбивства.

У день святкування 85-річчя головного члена великої родини Гарлана Тромба, який мав успішний великий бізнес і був письменником детективів, його знаходять мертвим у власному ліжку з ножем у грудях. Все вказує на самогубство, і велика родина померлого вже готується ділити залишені великі статки. Але раптом хтось анонімно залучає до справи відомого детектива Бенуа Бланка (в блискучому виконанні цієї ролі актором Деніелом Крейгом). Той, поговоривши з усіма членами сім’ї, бере собі напарницею Марту, яка фізіологічно не витримує навіть найменшої брехні, і була медсестрою Гарлана.

Згодом у родині починаються сварки, підозри, розслідування, таємне минуле кожного та взаємини з померлим починають проявлятись. Версій про вбивцю стає все більше, адже у кожного є свій мотив, аби позбутися старого. Глядачу поступово стають відомі різні деталі про вечірку в день народження, скандали родичів, і тим ясніше стає, що Бланк має рацію щодо того, що це, можливо, було не самогубство. Під час перегляду давайте свої версії, так цікавіше спостерігати за бурхливим розвитком подій.

Оскільки сам детектив досить дотепний, тому підозрює він всіх, хто був причетний до цієї родини, – від служниці до онука-активіста, від старшого сина, який займався бізнесом з продажу авторських прав батька і постійно з ним сперечався, до навіть онуки простої учениці коледжу. Вся ця історія подана зі своєрідним гумором, що непогано розбавляє стрічку. Тож цей детектив незвичайний, а пошуки вбивці обов’язково принесуть вам задоволення.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наш редактор розповів про книгу Андрія Любки “Щось зі мною не так”. Читайте про неї тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору