ЖИТТЯ

Вовчкову не вистачило класу, а “Переяславу” – емоцій: огляд третього туру чемпіонату з футболу

Вовчків зазнав першої поразки, а “Бурти” не сенсаційно перемогли “Переяслав”. Яким був третій тур чемпіонату з футболу?

27 травня відбувся третій тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Вовчків зазнав першої поразки, а “Матадор” з “Дніпром” цим скористалися. “Бурти” зробили вагому заявку, щоб вважатися другою за силою командою у Переяславі. Про все це детальніше розповідає Інформатор.

“Матадор” (Переяслав) – Вовчків (Переяславська ТГ) 4:2 (Кузьменко, Білим, Чабаненко, Кривенко Р. – Федоренко, Розовик О.)

Коли у першому таймі “Матадор” повів у рахунку 2:0, здалося, що гра вже закрита. Однак Вовчків, попри те, що не зібрав максимально потужний склад (не було Олександра Галицького, Олександра Турова та ще кількох важливих футболістів), показав бійцівські якості. Максим Федоренко ще у першому таймі та Олег Розовик у другому чудово виконали штрафні удари. Але претензії можна висловити і до голкіпера “Матадора”, який міг би зіграти краще у цих моментах. Щоправда, він дещо реабілітувався, коли відбив пенальті Розовика, яке сам же і “привіз”.

“Матадор” грав просто – закиданнями вперед. Цього разу це було дієво. Особливо показовим став четвертий гол, коли Юрій Кривенко через пів поля направив м’яча на Романа Кривенка, а той реалізував вихід віч-на-віч із воротарем. Втім, довго така тактика працювати не зможе. Хтось більше наситить оборону, поставить туди швидких футболістів і “Матадор” нічого не зможе вдіяти, якщо не придумає чогось новенького.

Хоч Вовчків і програв, але довів, що його не варто списувати із чемпіонської боротьби. У команди є емоція, яка може допомогти здобувати очки там, де не вистачатиме класу.

“Бурти” (Переяслав) – “Переяслав” 2:0 (Бончев, 37, Устич, 46)

А от “Переяславу” такої емоції не вистачає. Називати перемогу “Буртів” сенсаційною ніяк не можна. Це було впевнено, спокійно, за грою. Такі “Бурти” не будуть хлопчиками для биття навіть для фаворитів, у когось із них, можливо, ще й очки відберуть. А у “Переяслава” жахливий захист, мало що клеїться у нападі – у цьому матчі взагалі було відчуття, що ці хлопці вперше зібралися грати разом.

Найголовніше ж, що у “Переяслава” не було іскри: після другого пропущеного команда кілька разів гостро атакувала, обстріляла каркас воріт суперника, а потім наче заспокоїлася. Не було відчуття, що футболістам “Переяслава” не байдуже, як завершиться поєдинок. Лише в одному епізоді було щось схоже на характер: Владислав Столяренко завалився у боротьбі із Олександром Ткаченком, який цього дня його просто “з’їв”. На газоні нападник, очевидно, на емоціях вдарив захисника ногою. Арбітр Роман Полуденний, певно, побоявся вилучити Столяренка, який є головою федерації футболу, відповідно призначає його на матчі, тож обмежився жовтою карткою. Але суть тут у іншому – у цьому випадку проявилося те, що Столяренка бісила безпорадність його та його команди.

Цей епізод міг пробудити його партнерів, але цього не сталося. “Переяслав” – третя сила серед міських команд чемпіонату. Пора б уже розізлитися. “Матадор” у наступному турі – ідеальний збудник.

Мирне (Вороньківська ТГ) – “Дніпро” (Дівички) 0:4 (Герасько, Медуниця, Чеберяк, Бордун (автогол)

“Дніпро” наразі впевнено збирає “свої” очки, і таким чином готується до справді серйозних суперників. Мирне залишилося єдиною командою, яка після трьох турів досі не здобувала залікових пунктів. Чудовий шанс це виправити буде наступної суботи – на виїзді із Циблями (Циблівська ТГ).

Нагадаємо, що, анонсуючи цей тур, ми прогнозували, що “Бурти” наблизилися за рівнем до “Переяслава”. Більше про це читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору