ЖИТТЯ

Битва фаворитів та дербі Переяслава: чого чекати від третього туру чемпіонату з футболу

У суботу відбудеться черговий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Хто з ким гратиме та які прогнози?

У суботу, 27 травня, відбудеться третій тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Він подарує вболівальникам перший очний поєдинок претендентів на чемпіонство та дербі Переяслава, яке має перспективи стати надпринциповим. Інформатор розповідає про це детальніше.

Центральний матч туру проведуть у Дем’янцях, де переяславський “Матадор” о 17:15 прийме Вовчків (Переяславська ТГ). Наразі обидві команди лише перемагають, щоправда, “Матадор” провів одну гру, а Вовчків – уже дві. Торік на старті чемпіонату вовчківчани також досить впевнено йшли серед лідерів у турнірній таблиці до виїзду в гості до “Матадора”. Там вони зазнали розгрому 0:3, на тривалий час втратили двох лідерів (Олег Розовик та Олександр Галицький отримали вилучення та дискваліфікації) і розпочали жахливу серію поразок із п’яти матчів. Через це, власне, Вовчків і не зміг зачепитися бодай за якісь медалі. Щоправда, у другому колі команда все ж дещо реабілітувалася, обігравши “Матадор” вдома 1:0.

Цей поєдинок покаже, наскільки Вовчків став зрілим. Видно, що ця команда вже вміє забирати “свої” очки, але для чемпіонства потрібно вигризати ще й чужі. Для “Матадора” ж всі очки цього турніру вважаються “своїми”. Шанс здобути чемпіонство, як ніколи за останні кілька років, великий. Але втрачати очок із прямим конкурентом ніяк не можна – занадто мало матчів, щоб потім надолужити згаяне.

На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі о 15:00 також може бути гаряче. Там у міському дербі зійдуться “Бурти” та “Переяслав”. На перший погляд, очевидним фаворитом здається “Переяслав”. Проте останнім часом схоже на те, що ці команди рухаються назустріч одна одній за своїм рівнем – “Переяслав” опускається, а “Бурти” підіймаються. Найпопулярніший колектив міста сенсаційно програв Циблям (Циблівська ТГ), потім тривалий час мучився із Мирним (Вороньківська ТГ), але все ж переміг. “Бурти” двічі поступилися, втім “Матадору” та Вовчкову – командам геть іншого рівня та завдань.

Торік, хоча “Бурти” й опинилися нижче за “Переяслав” у турнірній таблиці (шосте місце проти третього), у особистих зустрічах були кращими (2:3, 3:0). Та й взагалі у другому колі показували досить цікавий футбол – перемог здобули стільки ж, як “Матадор” і Вовчків – три у шести матчах. Щоправда, цьогоріч склад у “Буртів” дещо змінився, і наразі важко визначити, чи сильнішим він став. “Переяслав” має стати чудовим лакмусовим папірцем.

На тлі двох таких матчів виїзд головного фаворита турніру дівичківського “Дніпра” до дебютанта ліги Мирного викликає менший інтерес. Мирне зазнало двох поразок у двох стартових турах, а “Дніпро”, нехай і в матчі із Циблями, показав, що має надзвичайно високий рівень та амбіції. Задля інтриги можна сподіватися лише на те, що той розгром Цибель 7:1 зіграє із дніпрянами злий жарт – розслабляться, недооцінять суперника, переоцінять себе тощо. Мирне ж, навпаки, буде максимально налаштоване будь-якими способами уникнути третьої поразки поспіль. Ось тоді почнеться “заруба”, і не факт, що в ній “Дніпро” виявиться кращим. Втім, скоріше за все, якщо не фантазувати зайвого, гра просто завершиться буденною легкою перемогою “Дніпра”. Початок матчу – о 17:15.

Нагадаємо, що після другого туру одноосібно на першому місці турнірної таблиці опинився Вовчків. Огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору