ЖИТТЯ

Росіяни вночі 29 травня випустили по Україні 40 ракет та 35 безпілотників: які наслідки атаки

Вночі російські війська завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 29 травня російські війська атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України ракетами та ударними безпілотниками. Загалом випустили 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з району Каспійського моря та близько 35 безпілотників Shahed-136/131 з північного та південного напрямків. Сили ППО збили 67 повітряних цілей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Командуванні повітряних сил ЗСУ наголосили: “Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: “Центр”, “Схід”, “Південь” та “Захід”. Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня”.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що це була вже 15 атака з повітря протягом травня. “Цією ночі знов були дрони. Практично одночасно із атакою БпЛА з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків. Загалом силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено”, – йдеться у повідомленні. Внаслідок падіння уламків в Подільському районі столиці пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо постраждалих наразі не надходило.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов зауважив, що в області знищили практично всі ворожі цілі. “Внаслідок атаки маємо пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури в кількох районах області. Загиблих та потерпілих немає”, – написав він та опублікував фото наслідків.

А що в інших регіонах?

Один дрон Shahed-131/136 знищили над Одещиною, повідомили в ОВА, і три над Миколаївщиною. Зафіксували влучання безпілотника по обʼєкту портової інфраструктури в Одесі. Зайнялася пожежа, її вже ліквідували. Масштаб руйнувань уточнюють.

У Львівській області ракету збили над Золочівським районом, повідомив голова ОВА. Уламки впали на дерев’яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. Без постраждалих.

ППО також працювало на Полтавщині. У небі над областю збили дві ракети й безпілотник, повідомили ОВА.

Уламки збитого дрона зачепили покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Також пошкоджене залізничне полотно. Без жертв, повідомили в ОВА.

Про звуки вибухів також попереджали в Хмельницькому. ППО працювало й на Вінниччині.

Нагадаємо, що вночі 28 травня російські війська атакували Україну ударними дронами Shahed-136/131. Загалом випустили 54 безпілотники. Українські захисники знищили 52 з них.

Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору