ЖИТТЯ

“Росіяни “привітали” з Днем Києва смертоносними безпілотниками”: які наслідки нічної атаки 28 травня

Вночі російські війська завдали чергової повітряної атаки. Найбільше постраждав Київ.

Вночі 28 травня російські війська атакували Україну ударними дронами Shahed-136/131. Загалом випустили 54 безпілотники із північного (Брянська область) та південного (Краснодарський край) напрямків – це рекордна кількість. Українські захисники знищили 52 ворожі повітряні об’єкти. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщині. Тут, у зоні відповідальності Повітряне командування “Центр”, знищено більшість ударних дронів. Також до відбиття атаки залучено сили та засоби Повітряного командування “Південь” та Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗСУ та протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України”, – йдеться у повідомленні.

“Сьогодні ворог вирішив “привітати” киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами Shahed. Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин”, – сповістили у Київській міській військовій адміністрації.

За попередніми даними від КМВА, у повітряному просторі Києва знищили понад 40 безпілотників. Після падіння уламків є жертви та руйнування у різних районах столиці. У Голосіївському уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували; виникло займання даху одного з ТРЦ; виникла пожежа на території одного з будівництв; також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 тисяча кв. метрів, є один постраждалий. У Печерському районі загорівся дах будинку. У Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

У Київській обласній військовій адміністрації зауважили, що в регіоні влучань не було. “Внаслідок падіння уламків в одній із громад є незначні пошкодження приватного будинку – вибиті вікна, в іншій – вибило вікна в одному із закладів харчування. Крім того, падіння уламків призвело до лісової пожежі та займання трав’яної підстилки в декількох місцях. Вони оперативно локалізовані. Також зафіксовано загоряння причепу вантажного автомобіля – пожежа ліквідована, ще в одній з автівок пошкоджені вікна”, – зазначив голова КОВА Руслан Кравченко. Власникам пошкоджених будівель нададуть необхідну допомогу.

А що в інших регіонах?

Пошкодження після нічної атаки є в Житомирі, повідомив міський голова Сергій Сухомлин. Без постраждалих. Росіяни нанесли удар по одному з інфраструктурних об’єктів на Житомирщині, уточнюють у ОВА.

Два російських дрони збили в Черкаській області. Без жертв і руйнувань, повідомляють у ОВА.

Один безпілотник збили над Миколаївською областю.

Нагадаємо, що вночі 26 травня російські війська випустили 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон. Із них сили ППО збили 10 ракет та 23 дрони.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору