ЖИТТЯ

17 ракет та 31 ударний дрон вночі 26 травня випустили по Україні російські війська: які наслідки на Київщині

Вночі російські війська завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 26 травня російські війська завдали чергової атаки з повітря по території України. Випустили 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон. Із них сили ППО збили 10 ракет та 23 дрони. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Цього разу противник змістив напрямок удару на Схід, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти Сил оборони України. Загалом зафіксовано пуски 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон:

  • 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 з літаків Ту-95мс з району Каспійського моря;
  • 7 зенітних керованих ракет С-300/ С-400 з району Токмак (т.о. Запорізька обл.);
  • 31 ударний БпЛА іранського виробництва Shahed-136/131 з південного та північного напрямків.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України в зонах відповідальності повітряних командувань “Схід”, “Центр” та “Південь” знищено:

  • 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555;
  • 23 ударних дрони Shahed-136/131;
  • 2 БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”, “Мерлін-ВР”.

Є влучання ударних БпЛА та кількох ЗКР С-300/С-400 в Харківській та Дніпропетровській областях”, – зазначили у Командуванні повітряних сил.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що у повітряному просторі столиці всі цілі знищили. “Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі зафіксовано пошкодження даху одного з торговельно-розважальних центрів, без займання і критичних руйнувань; на парковці в іншій частині району пошкоджені автомобілі. У Шевченківському районі зафіксовано падіння уламку на приватний будинок. Пошкоджено дах та вікно. Попередньо, інформації щодо постраждалих немає. Дані уточнюються”, – йдеться у повідомленні.

У Київській області також вдало відпрацювала ППО. “Завдяки точній та професійній роботі військових ворожі цілі були знищені. Фактів влучань не зафіксовано. Постраждалих немає. Внаслідок падіння уламків збитих цілей у двох громадах пошкоджено 7 приватних будинків. Пошкодження незначні – дахи, внутрішнє та зовнішнє оздоблення фасадів, посічені стіни. Жителям, чиї будинки постраждали, буде надана вся необхідна допомога”, – зазначили у Київській обласній військовій адміністрації.

А що в інших регіонах України?

У приватному будинку в Дніпрі виникла пожежа, яку вже загасили. Пошкоджені два будинки й авто. Крім цього, вогонь зайнявся на двох приватних підприємствах. Рятувальникам також удалося його приборкати. Серйозних руйнувань зазнало транспортне підприємство, понівечена заправка, постраждав її працівник, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. Російські окупанти також обстріляли Марганецьку громаду Нікопольського району з БПЛА, жертв немає. Попередньо, українська ППО збила над областю пʼять крилатих ракет і шість БПЛА Shahed.

Харківську область уночі 26 травня атакували за допомогою “шахедів”. У Мерефі пошкоджене цивільне підприємство, а в Ізюмі – заклад освіти й гараж із сільгосптехнікою. Попередньо, постраждалих немає, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що 25 травня російські війська атакували територію України ударними безпілотниками Shahed-136/131. Зафіксували 36 пусків дронів із північного та південного напрямків, всі їх збили сили ППО.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору