ЖИТТЯ

Вночі 25 травня росіяни випустили по Україні 36 дронів Shahed: які наслідки на Київщині

Вночі російські війська завдали атаки дронами. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 25 травня російські війська атакували територію України ударними безпілотниками Shahed-136/131. Зафіксували 36 пусків дронів із північного та південного напрямків, всі їх збили сили ППО. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави. До відбиття атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності Повітряне командування “Південь”, Повітряне командування “Центр”, Повітряне командування “Захід” Повітряних Сил ЗСУ та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України”, – йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що ворог знову атакував столицю з повітря – це вже 12 спроба лише за травень. “Атака була масована. Ворог продовжує використовувати тактику нападу у кілька хвиль, з інтервалами між групами атакуючих дронів. Так армія кремля намагається досягнути поставлених цілей, зокрема і виснажити нашу ППО. Дзуськи! Українські янголи неба не дали шансів агресору. Усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. Ударів по Києву не допущено”, – сповістили у КМВА.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко зауважив, що під час тривоги, яка тривала понад 3 години, у регіоні працювала ППО. “Фактів влучань в області не зафіксовано. Інформація про постраждалих також відсутня. Внаслідок падіння уламків було виявлено загорання лісової підстилки. Пожежу оперативно ліквідовано”, – зазначив він.

А що в інших регіонах?

Станом на 9:00 25 травня відомо, що на Миколаївщині ППО знищила три ударні БПЛА Shahed, повідомив голова ОВА Віталій Кім.

Ще один дрон збили над Одещиною. Влучань у зоні відповідальності ОК Південь не допущено, зазначив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Над територією Чернівецької області також працювала ППО, в ОВА повідомили про збиття БПЛА. Також в області працюють рятувальні служби.

Увечері 24 травня і застосуванням безпілотника атакували також Марганецьку громаду на Дніпропетровщині, повідомили в ОВА. У результаті атаки люди не постраждали, пошкоджень зазнав приватний будинок.

У селищі Плоске на Харківщині внаслідок ударів БПЛА пошкоджений приватний будинок і будівля школи, а також знищені дві господарчі споруди та сільгосптехніка, повідомили в ОВА.

Нагадаємо, що вночі 20 травня російські війська атакували територію України 18 дронами Shahed-136/13. Всі їх збили сили ППО.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору