Полуничний джем з м’ятою – смачні та універсальні ласощі. Спробуйте приготувати.
Полуничний джем – щось середнє між варенням і мармеладом. Такий десерт можна мастити на млинці і печиво, використовувати як начинку для тістечок і кексів або просто їсти ложкою. А м’ята додасть особливого свіжого смаку. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 кг полуниць
- 1 кг цукру
- 30 г м’яти
Приготування
- Полуниці промийте і почистіть. Перемеліть блендером у пюре.
- Вилийте в каструлю і засипте цукром. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь до слабкого.
- Варіть 30 хвилин, помішуючи джем і знімаючи пінку.
- М’яту наріжте дрібно, додайте в джем за 5 хвилин до кінця варіння.
- Розлийте джем по стерилізованих банках і закатайте кришкою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.