ЖИТТЯ

День захисту дітей, благодійні концерти та Зелена неділя: як провести цей тиждень на Переяславщині

Як цікаво провести цей тиждень у Переяславі? Зібрали всі анонси.

Цього тижня на Переяславщині планують провести різні заходи. Ви можете відвідати корисний тренінг, концерти до Дня захисту дітей, подивитись фільм на великому екрані, а завершити тиждень народним святкуванням Зеленої неділі. Інформатор зібрав актуальні анонси на 31 травня-4 червня.

ТРЕНІНГ “ЗА МЕЖАМИ ОБМЕЖЕНЬ”

Де: Центр культури та мистецтв (перший корпус)

Коли: 31 травня, 18:00

Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

Тренерка, кандидатка психологічних наук Альона Іващенко проведе арттерапевтичний тренінг “За межами обмежень”. На ньому мотивуватимуть до позитивних змін у житті, працюватимуть з цілями, промальовуватимуть цілі таким чином, щоб зникали страхи й невпевненість, а з’являлись бажання і мотивація до дій та реалізації бажаного.

 

РОЗМОВА З ІСТОРИКОМ ТАРАСОМ НАГАЙКОМ

Де: Університет Григорія Сковороди у Переяславі, зал інформаційних ресурсів “Чумацький шлях”

Коли: 1 червня, 11:00

Ціна:  безкоштовно

Тарас Нагайко представить своє наукове бачення процесу формування національної історичної пам’яті. На прикладі історичних подій, що супроводжували життя Переяслава, зауважить на негативному значенні ідеологем минулого для формування подальшої самосвідомості українського народу.

 

КОНЦЕРТ “МУЗИЧНА ПЕРЛИНА УКРАЇНИ”

Де: с. Ковалин (Дівичківська ТГ), сільський будинок культури

Коли: 1 червня, 15:00

Ціна: безкоштовно

У Ковалині проведуть концерт до Дня захисту дітей. У ньому візьмуть участь викладачі та друзі Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці. На заході також буде фотозона. Як зазначають організатори свята, після концертної програми на маленьких глядачів буде чекати приємний та цікавий сюрприз.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Де: Переяслав, парк Тараса Шевченка

Коли: 1 червня, 16:00

Ціна: безкоштовно

До Дня захисту дітей в парку Тараса Шевченка проведуть культурно-розважальну програму. На дітей чекає: ігрова програма, майстер класи, атракціони, спортивні змагання, локація пожежно-рятувальної техніки та інше.

ПОКАЗ ФІЛЬМУ “МИРНИЙ-21”

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, майданчик між гуртожитками

Коли: 1 червня, 20:30

Ціна: безкоштовно

В університеті покажуть фільм “Мирний-21”. Події цієї воєнної драми розгортаються влітку 2014 року в Луганську. Багато хто з українців тоді сповна не усвідомлював, що Росія почала збройну агресію. Хтось не приховував своїх симпатій до загарбників. Разом з тим були й ті, хто не планував зраджувати Батьківщину. Командир Луганського прикордонного загону Сергій Дейнеко прийняв рішення тримати оборону.

 

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

Де: с. Дівички (Дівичківська ТГ), центральна садиба села

Коли: 2 червня, 14:00

Ціна: безкоштовно

До Міжнародного дня дітей у Дівичках влаштують свято для малечі. Будуть безкоштовні батути, морозиво, плетіння волосся та бісеру, аніматори та багато іншого. Шкільний автобус для доїзду на свято чекатиме усіх охочих о 13:30 біля закладів освіти сіл Стовп’яги, Єрківці (заїзд в Ковалин).

 

КОНЦЕРТНИЙ ТУР “БУДЕМО ЖИТИ”

Де: с. Велика Каратуль (Переяславська ТГ), сільський будинок культури

Коли: 2 червня, 18:00

Де: Переяслав, парк імені Тараса Шевченка

Коли: 3 червня, 18:00

Ціна: безкоштовно, за будь-який “донат”

Українські артисти проводять концертний тур на підтримку ЗСУ в рамках фестивалю “Будемо жити”. У ньому беруть участь Едуард Порядченко, Інна Лисаківська, Володимир Талашко, Анатолій Демчук, Сергій Томілін, Володимир Лузько та Леся Порядченко.

НАРОДНЕ СВЯТКУВАННЯ ЗЕЛЕНОЇ НЕДІЛІ

Де: Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини

Коли: 3-4 червня, 12:00

Ціна:вхідний квиток до музею для дорослих – 120 гривень, для дітей, студентів та пенсіонерів – 60 гривень

Завітайте на традиційне народне святкування Зеленої неділі. У суботу на вас чекатиме відтворення етнографічного обряду – встановлення віхи, а у неділю – виступ народного фольклорного ансамблю народної пісні та побутового танцю “Громиці”. Також будуть майстер-класи. фотозони та різні частування.

 

Нагадаємо, що до дня Києва Інформатор цікавився, як часто та чому переяславці відвідують столицю. Відеосюжет дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору