ЖИТТЯ

Погода на 2 червня: у Переяславі температура сягатиме 27 градусів

У Переяславі буде переважно сонячно. Максимальна температура – 27 градусів.

У п’ятницю, 2 червня, у Переяславі буде переважно сонячно. Однак ввечері можлива гроза. Опади – 0,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 15 градусів тепла. Максимальна після обіду – 27 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

 

Швидкість вітру – 1-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 31 та 63 відсотками протягом доби. Тривалість дня 2 червня – 16 годин 6 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:49, а захід – о 20:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1921 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1963-му – 3,9 градуса морозу.

Народні прикмети:

2 червня відзначають день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім’ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки: “На Пилипа і на Фалалея – діставай огірки пошвидше”, “На Фалалея – сій огірки”. Якщо в цей день багато шишок на ялині – на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє цвітіння цього куща віщувало нашим пращурам пізню осінь.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору