ЖИТТЯ

Вночі 1 червня росіяни атакували Київщину “Іскандерами”: є загиблі та поранені

Росіяни атакували Київ балістичними та крилатими ракетами. Які наслідки?

1 червня близько 2:45 російські війська продовжили серію повітряних атак на Київ. Випустили у напрямку столиці 7 балістичних ракет “Іскандер-М” та 3 крилаті ракети “Іскандер-К”. Всі їх збили сили ППО. Проте через падіння уламків є загиблі та поранені. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили про наслідки. У Деснянському районі столиці загинули 3 людини, з них 1 дитина 2012 р.н. 10 людей травмовані, серед них – одна дитина. У житловому будинку – вибиті вікна та двері, вибуховою хвилею зірвало балкон. Зафіксували падіння уламків на дитячу поліклініку; уламками пошкоджено дві школи – вибиті вікна та двері; пошкоджений дільничний пункту поліції; внаслідок падіння уламків на дитячий садок вибуховою хвилею винесло вікна.

У Дніпровському районі троє постраждалих, двох з них госпіталізували. В одному з будинків житлового сектору внаслідок падіння палаючих уламків виникло сильне задимлення, вибуховою хвилею вибило вікна. Також зафіксували падіння уламків на адміністративну будівлю; є пошкоджені припарковані автомобілі, кілька одиниць транспорту згоріли; зафіксовано падіння уламків у дворах будинків, на проїжджій частині, на зелених зонах.

У Дарницькому районі в одному з будинків житлового сектору через падіння уламків вибуховою хвилею вибило вікна. Пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання. Уламки впали на нежитлову будівлю, зафіксовано руйнування на першому поверсі. Зафіксовано падіння уламків у дворах будинків, на проїжджій частині. Інформації про постраждалих наразі немає.

У Київській області працювала ППО, повідомили у КОВА. “Фактів влучань не зафіксовано, потерпілих немає. Внаслідок падіння уламків ракети в одній із громад сталося загоряння травʼяного настилу. Пожежа була ліквідована. Наразі оперативні групи продовжують роботу щодо виявлення наслідків атаки”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вночі 30 травня російські війська атакували територію України ударними дронами Shahed-136/131. З півночі та півдня запустили 31 безпілотник. 29 із них збили сили ППО.

Фото: КМВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору