ЖИТТЯ

Вночі 30 травня російські війська атакували Київщину трьома десятками “шахедів”: які наслідки

Вночі росіяни атакували Київщину безпілотниками. Є постраждалі.

Вночі 30 травня російські війська атакували територію України ударними дронами Shahed-136/131. З півночі та півдня запустили 31 безпілотник. 29 із них збили сили ППО, майже всі на підступах до столиці та в небі Києва. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації нагадали, що це була третя атака за останні 24 години та 17 у травні. Наголосили, що напад був із різних напрямків у кілька хвиль. За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва:

  • У Голосіївському – через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо, одна людина загинула, три травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.
  • У Печерському районі уламками пошкодило автомобілі.
  • У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджено припарковані автомобілі.
  • У Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону.
  • У Подільському – на нежитлову забудову.
  • У Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що в регіоні станом на 8:00 вже було понад 50 повідомлень про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів та автівок. Є 4 постраждалі від уламків.

Нагадаємо, що 29 травня близько 11:30 російські війська випустили по Київщині 11 балістичних та крилатих ракет “Іскандер-М” та “Іскандер-К”. Всі їх збили сили ППО.

Фото: ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору