ЖИТТЯ

Килипенко програв Висоцькому дуель, але надалі лідирує серед бомбардирів: 4 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Після четвертого туру зникло ще кілька нулів у турнірній таблиці чемпіонату Переяславщини з футболу. “Матадор” (Переяслав) вперше зазнав поразки, а Мирне (Вороньківська ТГ) здобуло дебютну перемогу. Тож нулем у графі “поразки” тепер може похвалитися лише дівичківський “Дніпро”, який наразі лідирує, а смак перемоги відчували вже всі. Про інші статистичні цікавинки розповідає Інформатор.

Голи

Результативність чемпіонату й надалі з кожним туром падає. Цього разу у трьох матчах забили 10 м’ячів, у середньому – 3,3 за один. Це пристойний показник як для професійного футболу, але надто маленький як для аматорського. Потягнув статистику вниз матч між Циблями (Циблівська ТГ) та Мирним (Вороньківська ТГ), який завершився із рахунком 0:1. Та й “Буртам” (Переяслав) не пощастило забити бодай раз потужному “Дніпру”.

А от дівичківській команді, схоже, настільки не цікаво змагатися із суперниками, що вони влаштовують внутрішні протистояння за “золоту бутсу”. Звичайно, це жарт або ж просто перебільшення. Але, як не крути, гра “Дніпро” – “Бурти” була менш інтригуючою, ніж гра Висоцький – Килипенко, у якій перший вирвав перемогу 3:2 буквально у додатковий час. Артем Килипенко завдяки цьому дублю закріпився на чолі гонки бомбардирів із 6 м’ячами. Втім, Петро Висоцький, який торік став найкращим голеадором, тепер зовсім близько – у нього 4 голи, як і у Владислава Столяренка із “Переяслава” (він цього туру відзначився одного разу).

Картки

У четвертому турі футболісти отримали 8 жовтих карток. Це найменший показник цього сезону, але очевидно, що перевершити його (у менший бік) цілком реально. Мирне, “Переяслав” та “Бурти” поповнили свої скарбнички із “гірчичниками” на дві, а Циблі та “Дніпро” отримали ще по одній. Найжорсткішою командою залишаються “Бурти”, у яких 10 жовтих карток, далі – Мирне із 8 та Циблі із 6. “Дніпро”, гравці якого отримали 3 жовті картки, поки що “найчистіша” команда турніру.

Із футболістів ніхто досі не опинився на межі дискваліфікації. Натомість, до когорти тих, хто назбирав по два попередження, додалися Микола Мельник із Мирного та Олександр Ткаченко із “Буртів”. Вони склали компанію Віталію Ваську із Мирного, Антону Бончеву та Максиму Середі із “Буртів”.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, матчі четвертого туру побачили 484 людини. Найбільше – 184 – було на грі “Дніпро” – “Бурти” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. По 150 було на цьому ж стадіоні на протистоянні “Переяслава” та “Матадора”, а також у Циблях, де місцева команда приймала Мирне.

Нагадаємо, що у четвертому турі “Переяслав” впевнено переміг “Матадор”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору