Гуакамоле – соус, у який ви закохаєтесь. Спробуйте приготувати.
Гуакамоле – одна з візитівок мексиканської кухні, основою для якого є стиглий авокадо. Соус можна подавати як гарнір до будь-яких страв, навіть м’ясних чи з морепродуктів. У мексиканській кухні прийнято їсти його із прісними чипсами або багетом із загальної миски. Замість хліба і чипсів можна використовувати тонкий бездріжджовий лаваш, підсушений у духовці. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 3 стиглі авокадо
- 5 гілочок кінзи
- 2 зубчики часнику
- 1 великий помідор
- 3 столові ложки лимонного соку
- половина ріпчастої цибулини
Приготування:
- Почищені та помиті зубчики часнику пропустіть через прес, посоліть та помніть суміш виделкою.
- Розріжте авокадо навпіл. Дістаньте кісточку, м’якоть, розімніть її до однорідної маси. Одразу ж додайте сік лимона, щоб гуакамоле не почав темнішати.
- Наріжте дрібними кубиками помідор та цибулю. Додайте овочі до авокадо, перемішайте.
- Посоліть за смаком та одразу подавайте як самостійну закуску або з кукурудзяними чипсами.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.