ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте полуничний компот-мохіто

Компот-мохіто  – саме те, що треба спекотного літа. Спробуйте приготувати.

Нарешті настав сезон домашньої полуниці. На недільному базарі у Переяславі її можна було купити за 60 гривень за кіло, а в когось, може, ці ягоди ростуть і на власному городі. Тож Інформатор розповідає рецепт найкращого полуничного мохіто.

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 300 г цукру
  • 1 лимон
  •  3 л води
  • м’ята за смаком

Приготування:

  1. Переберіть та ретельно помийте полуниці і відділіть від листочків. Лимон і м’яту теж помийте. Відділіть листочки від гілочок м’яти.
  2. Лимон поріжте кружечками приблизно однакової товщини.
  3. На дно кожної банки (заздалегідь простерелізованої) викладіть полуниці, кружечки лимона і листочки м’яти у рівних частинах.
  4. У великій каструлі закип’ятіть 3 літри води та залийте кип’яток у кожну банку. Закрийте кришками та залиште на 30 хвилин.
  5. Після цього злийте воду з банок назад у каструлю. Увімкніть вогонь та всипте 300 г цукру. Коли вода закипить, проваріть ще кілька хвилин та вимикайте.
  6. Розлийте отриманий цукровий сироп у кожну банку та закрутіть кришками. Переверніть банки та накрийте ковдрою чи рушником. Залиште так на ніч. Після цього поставте у прохолодне місце.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору