Компот-мохіто – саме те, що треба спекотного літа. Спробуйте приготувати.
Нарешті настав сезон домашньої полуниці. На недільному базарі у Переяславі її можна було купити за 60 гривень за кіло, а в когось, може, ці ягоди ростуть і на власному городі. Тож Інформатор розповідає рецепт найкращого полуничного мохіто.
Інгредієнти:
- 500 г полуниці
- 300 г цукру
- 1 лимон
- 3 л води
- м’ята за смаком
Приготування:
- Переберіть та ретельно помийте полуниці і відділіть від листочків. Лимон і м’яту теж помийте. Відділіть листочки від гілочок м’яти.
- Лимон поріжте кружечками приблизно однакової товщини.
- На дно кожної банки (заздалегідь простерелізованої) викладіть полуниці, кружечки лимона і листочки м’яти у рівних частинах.
- У великій каструлі закип’ятіть 3 літри води та залийте кип’яток у кожну банку. Закрийте кришками та залиште на 30 хвилин.
- Після цього злийте воду з банок назад у каструлю. Увімкніть вогонь та всипте 300 г цукру. Коли вода закипить, проваріть ще кілька хвилин та вимикайте.
- Розлийте отриманий цукровий сироп у кожну банку та закрутіть кришками. Переверніть банки та накрийте ковдрою чи рушником. Залиште так на ніч. Після цього поставте у прохолодне місце.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.