ЖИТТЯ

Ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС допомагатимуть 8 комунальників із Переяславської громади

Для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Київщина відправила 60 комунальників. Серед них – жителі Переяславської громади.

Із Київщини до регіону, який зазнав руйнувань через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, відправили бригади комунальників. Ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації допомагатимуть 60 людей з різних районів Київської області. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. Серед них – 8 представників Переяславської громади, зазначили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор. Вони працюватимуть там протягом тижня.

За дорученням очільника КОВА оперативно сформували відповідні бригади. Комунальники працюватимуть над відновленням електромереж, розчищенням територій, збором та вивезенням сміття, ремонтом каналізаційних мереж тощо.

Крім того, з моменту підриву греблі Київщина, зокрема, завдяки підтримці міжнародних організацій та волонтерів відправила до Херсонської області гуманітарні вантажі. Передали човни, станції регенерації-очистки води, генератори, мотопомпи, пальне, питну воду, продукти харчування, одяг, ліки тощо.

Руслан Кравченко нагадав, що Київська область підготувала 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях. Щодо розселення можна звертатися за телефоном: (099) 510-72-12.

Нагадуємо, що добровольці Переяславської громади долучаються до знищення ворожих повітряних об’єктів. Для цього їм необхідне деяке обладнання. Як допомогти, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору